Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju

de madi_marin in Dulciuri, 1 Dec 2011 | 6300 vizualizari

 

După o reţetă by Bucătar Maniac. Am adăugat eu coaja de citrice pentru o aromă de iarnă şi alune caju.

 

INGREDIENTE

  • 45 g unt sau margarină
  • 80 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 250 g lapte praf
  • 25 g cacao
  • coajă rasă de portocală şi mandarină
  • alune caju prăjite şi sărate Se face un sirop din apă şi zahăr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju:

Se amestecă la foc mic apa cu zaharul până s-a dizolvat tot, apoi se adauga untul sau margarina şi coaja rasă de citrice. Se mai lasă să dea câteva clocote împreună , apoi se dă la răcit. Se împarte siropul în două, la fel şi  laptele praf. În jumătate se adaugă laptele praf cu alune zdrobite şi coajă de citrice, iar în cealaltă jumătate laptele amestecat cu cacaoa ,  alune şi coajă de citrice. Se amestecă bine ambele compoziţii …..atenţie! nu cu mixerul că vor fi foarte vârtoase !….apoi se pun intr-un vas tapetat cu folie de plastic şi se lasă la temperatura camerei să se usuce până a doua zi. Poftă bună!

TIPS-URI

1

Daca vreti ca ciocolata sa nu iasa asa tare cum mi-a iesit mie, o puteti pune la frigider si atunci va ramane mai moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa